MELLEMTRIN

 

Levebrød

-Brød på bordet hele juni 2021

 

Brød på bordet hele juni måned 2021!

Brød spises i hele verden. Fladt, rundt, aflangt, med og uden gær, groft eller fint. Tænker vi egentlig over, hvorfor vi spiser brød? Hvordan det blev opfundet? Eller hvordan det forarbejdes fra kerne til ovn?

Hvorfor er der så meget brød i sproget? At få brød på bordet, at slå for stort et brød op, at have smør på brødet, at være brødflov osv.

Hvordan bruges brød i ritualer? Til måltider? Kan man sige noget om et menneske ud fra, hvilket brød hun spiser? Hvilke processer sker der, når et brød gærer? Hvordan bagte man brød i gamle dage?

Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup Furesø vil i hele juni måned 2021 i et samarbejde med en række lokale kræfter, fagfolk og brød-nørder byde indskolingen og mellemtrinnet indenfor i bageriet til vores lokale brød-festival.

I en bred vifte af forløb udbudt af de forskellige kulturinstitutioner, kan eleverne prøve kræfter med maling af mel, bagning, smagning, borddækning, folkedans, surdejs-fremstilling og mikroskopi. I dette forløb vil de blive inviteret indenfor i kirken og høre om nadverritualet og smage på brødet. Book forløbet om brød og nadver hos os og supplér med forløb hos de andre

Vi ses i brødets verden i juni 2021!

Målgruppe: 4.-6. klasse

Fag: kristendomskundskab, dansk, historie, biologi, madkundskab
Lektioner: 6-8
Periode: juni 2021
Tilmeldingsfrist: 1. januar 2021

Tilmeld dig til kirkebesøget hér og se det store fællesprogram på www.levebrød.com fra august, hvor du kan tilmelde dig flere forløb

Projektet rummer:

Lærervejledning

Kirkebesøg + mulighed for at supplere med forløb i
 

Biologi: På marken, i gær-laboratoriet

Historie og dansk: På møllen, ved kværnen og i stenovnen

Madkundskab: I køkkenet ved den store ovn